Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  HAR STARTAT EN NY/ANNAN BLOGG/HEMSIDA. VILL DU HA ADRESSEN? fråga om det (SMS eller mail: joizmeds@hotmail.com )

DM- Bruksridning

Ensam i Hjärtsöla med djuren, fast då är jag ju inte ensam. Vacker kväll igår, som alltid.

 

unnade mig en av de sparade amosyten (medicin som inte längre tillverkas då den antagligen inte gick tillräcklig tmycket i vinst, men vi som gick på den mådde så mycket bättre tack vare den (tog bort endel av yrseln "åksjukan i sin egen säng", illamående, svimfärdigheten), och finns ingen liknande som funkar) menmen vissa speciella nätte runnar jag mig den så jag kan sova lugnt o skönt. och det gjorde jag. UNDERBART.

 

speciell dag idag, ställde klockan tidigt, steg upp, proppa i kroppen morfin och spruta. tacksam för d emediciner jag har som gör att jag iaf orkar ta mig ur sängen.

 

Tror det är nästan 10 månader sedan Girasol var iväg. Casper var med på ngn hoppning i ridhuset i vintras. annars lika länge sedan för han.

 

Men duktiga som de är så gick båda rätt in i transporten (både första, andra och femte gången, för tror det var minst 5 gånger Girasol under dagen fick gå in för jag int eorka hålla han, även om han var så snäll så det gick sitta på marken och hålla. men han trivs ju i sin transport. en gång gick han in utan att jag ens bad honom, höll på att hälla upp kaffe vid lämmen och han gick in. älskade knashäst.

 

Men älskar att ha med dem ut, de är så underbara, positiva och roliga. Älskade underbara hästar. Pappa var snäll och körde. Casper sitter fint på parkeringen.

 

Men iaf, förutom evighetsväntan och duktiga hästar så gik det bra dedär minuterna inne på banan också.

 

Jag och Girasol var först av oss, han var taggad!!!

 några moment var han bäst i hela startfältet på, som att "vända i trångt utrymme" (liten trekant, syns bättre hur liten den var på caspers bild)

 

stod duktigt stilla. och överlevde att ta oss ner sen också (skitbrant på andra sidan)

 

felfri i trava genom smal korridor (tror den är 2dm i slutet)

 

vi har tränat på att trava och galoppera mellan konor.. och d evar dessutom int elika tajta som andra år. men det hjälpt einte. grasol som vill göra rätt tolkar mina "håller om och ramar in"-hjälper och de klaustrofobiskt tajta konorna som om att han ska hoppa över dem.... iof river vi nog färre bollar på det sättet, och bjuder purbliken på skratt... och godkänns i momentet.. så varför inte?

 

hindrena klarade han felfri, trotts tittighet som fick de flesta andr ahästar att vägra iaf en gång

 

10 meter efter hindret skulle det vara skritt, sedan halter och flytta skrämselföremål

"brev ur skramlig brevlåda

flytta spade

gå över gummimatta och sen gå över träbro

 

hoppa av och hoppa upp från vagn/brygga

samtlig moment ovan klarade han/vi nästan helt felfritt, inklusive "gå mellan två smala spånrader och lyckas trampa på en typ 2dm liten platta.

varje moment kan kanske se simpla ut som hinder och så, men tänkas ska att allt kommer väldigt snart efter varandra, hästen har ingen aning om vad som kommer härnäst. (knappt jag som ryttar eheller) ena sekunden ska de skritta/gå över upphöjda bommar utan att riva/nudda, eller gå mellan konor med bollar, nästa stund ska de trampa på en liten platta utan att stanna till, backa, ta ett endaste steg i sidled. tredje sekund backa i mönster, sen galoppera och helt plötligt hoppa, för att sedan stå still och göra något nytt. så vartannat moment typ ska de gå på konstiga saker, nästa stund gå bredvi doch inte röra... ena stunden kliva över en spånremsa och göra halt , nästa inte gå över spånen...

men somsagt, grymt stolt över Girasol idag, går på bete och antagligen övertrött (och därmed supertaggad och supertjock, det sistnämnda ska jag försöka gör anågot åt....)

 

Men vad misslyckades vi med då? vad gjorde att vi fick ett u och 100 extra straff istället förr 33 och en 2aplacering?.

jo ryggningen (rygga L. runt tunna) schabblade vi bort.... han var fortfarande taggad efter galoppen och hoppningen, taktad och drog mot utsläppet (inte för banan var inhägnad elel rså men väldigt stor och han kan bli lite osäker då o dras mot trygga transporten även om han tyckte det var superkul.. men iaf.. ryggningen fick han att gå uppåt... jag valde att avsbryta, klappa, lugna (sen gjorde vi den bättre men viste att mitt "avbrott och gå utanför mönstret" gav så mkt straff)

 

Lite surt eftersom han när vi tränat hemma blivit grym på att rygga mönster.. hästen som för några år sedan inte kunde backa ett enda steg varken med ryttare eller från marken, eller ens ut ur en transport.. backar i upp och nedförsbackar, rakt, i L, i cirkel, i 8a.. ja typ allt. men vist etat dte var ett moment där han kan stressa upp sig och gå uppåt och med tanke på allt annat som gick så jäkla bra är jag supernöjd!!!!

 

Casper var pigg o taggad som vanligt men de gjorde en bra ritt My & han

vändnin gi trångt utrymme (liten trekant osm sagt där man ej skulel tramp apå elel rutanför markering.

 

gå över upphöjda plastbommar som inte skulle rivas ner, båda klarade det felfritt

gå nära förbi skrämdelgrej, klarade båda

hoppa,

flytta saker

 

casper stressade dock upp sig och de missade en port, men ändå duktiga, i år hoppade han inte påå på vagnen/bryggan iaf ;-P. men var lite rädd för den så my fick ta till längdhopp o gymnastik

 

Så ännu ett genomfört distriktsmästerskap i bruksridning för oss fyra :)

 

Men härligast var att göra något!!! att komma iväg. träffa folk och se andra hästar. nästan alla är otroligt trevliga och glada och positiva till att vi kommer med två "utstickare" som inte ser ut som och beter sig som de andra, haha. bjude rpå lite show. skratt. och många kommentarer fick vi om hur fina och duktiga de är!!!

och dte är de!.

de klarade somsagt inte bara banan utanb även förfunktiponskontroll, då de ska kännas igenom, sadlas framför domare (som kontrollerar sadel och träns och så inga remmar på tränset är förhårt spända och så ingen har förlånga sporrar eller att ngn häst har märke efter det. borde vara sådana kontroller på alla tävlingar tycker jag!

och jag är allti dlik aimpad av min apollar att de int ebryr sig om att vartannan start är körekipage, dvs stor nordis eller ardenner som dundrar fram med stor körra efter siog.. rider fram tillsammans och dundrar ut i trav precis innan du ska in.

men somsagt. mina hästar var lugna och trygga där på tävlingsplatsen <3


 

hur jag mår nu efter ska jag inte gå in på.... tredan hunnit tuppa av o va medvetslös en gång (men hann iaf hem och in till sängen)

priset och straffet för att ha lite kul är hårt :(...

men det är det värt! iaf nångång om året såhär...

 

Lördagen den 31 maj 2014 kl. 21:57

öppet | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Sandra 
2014-06-01 09:49
Åh gudrun så duktiga ni är!!! Så roligt att allt gick så bra. Det är fantastiskt att se hur hästarna dina förändras år efter år till ännu tryggare, gladare och lyckligare. Bättre hem kan de inte ha <3
Svar till Sandra:
Joanna hemsida 
2014-06-01 23:22
tack.
AnnaL 
2014-06-04 09:20
Duktiga ni är!!!! Casper är bra charmig han

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

häst

låst

öppet

Arkiv

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.