Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  HAR STARTAT EN NY/ANNAN BLOGG/HEMSIDA. VILL DU HA ADRESSEN? fråga om det (SMS eller mail: joizmeds@hotmail.com )

DM- Bruksridning

Ensam i Hjärtsöla med djuren, fast då är jag ju inte ensam. Vacker kväll igår, som alltid.

 

unnade mig en av de sparade amosyten (medicin som inte längre tillverkas då den antagligen inte gick tillräcklig tmycket i vinst, men vi som gick på den mådde så mycket bättre tack vare den (tog bort endel av yrseln "åksjukan i sin egen säng", illamående, svimfärdigheten), och finns ingen liknande som funkar) menmen vissa speciella nätte runnar jag mig den så jag kan sova lugnt o skönt. och det gjorde jag. UNDERBART.

 

speciell dag idag, ställde klockan tidigt, steg upp, proppa i kroppen morfin och spruta. tacksam för d emediciner jag har som gör att jag iaf orkar ta mig ur sängen.

 

Tror det är nästan 10 månader sedan Girasol var iväg. Casper var med på ngn hoppning i ridhuset i vintras. annars lika länge sedan för han.

 

Men duktiga som de är så gick båda rätt in i transporten (både första, andra och femte gången, för tror det var minst 5 gånger Girasol under dagen fick gå in för jag int eorka hålla han, även om han var så snäll så det gick sitta på marken och hålla. men han trivs ju i sin transport. en gång gick han in utan att jag ens bad honom, höll på att hälla upp kaffe vid lämmen och han gick in. älskade knashäst.

 

Men älskar att ha med dem ut, de är så underbara, positiva och roliga. Älskade underbara hästar. Pappa var snäll och körde. Casper sitter fint på parkeringen.

 

Men iaf, förutom evighetsväntan och duktiga hästar så gik det bra dedär minuterna inne på banan också.

 

Jag och Girasol var först av oss, han var taggad!!!

 några moment var han bäst i hela startfältet på, som att "vända i trångt utrymme" (liten trekant, syns bättre hur liten den var på caspers bild)

 

stod duktigt stilla. och överlevde att ta oss ner sen också (skitbrant på andra sidan)

 

felfri i trava genom smal korridor (tror den är 2dm i slutet)

 

vi har tränat på att trava och galoppera mellan konor.. och d evar dessutom int elika tajta som andra år. men det hjälpt einte. grasol som vill göra rätt tolkar mina "håller om och ramar in"-hjälper och de klaustrofobiskt tajta konorna som om att han ska hoppa över dem.... iof river vi nog färre bollar på det sättet, och bjuder purbliken på skratt... och godkänns i momentet.. så varför inte?

 

hindrena klarade han felfri, trotts tittighet som fick de flesta andr ahästar att vägra iaf en gång

 

10 meter efter hindret skulle det vara skritt, sedan halter och flytta skrämselföremål

"brev ur skramlig brevlåda

flytta spade

gå över gummimatta och sen gå över träbro

 

hoppa av och hoppa upp från vagn/brygga

samtlig moment ovan klarade han/vi nästan helt felfritt, inklusive "gå mellan två smala spånrader och lyckas trampa på en typ 2dm liten platta.

varje moment kan kanske se simpla ut som hinder och så, men tänkas ska att allt kommer väldigt snart efter varandra, hästen har ingen aning om vad som kommer härnäst. (knappt jag som ryttar eheller) ena sekunden ska de skritta/gå över upphöjda bommar utan att riva/nudda, eller gå mellan konor med bollar, nästa stund ska de trampa på en liten platta utan att stanna till, backa, ta ett endaste steg i sidled. tredje sekund backa i mönster, sen galoppera och helt plötligt hoppa, för att sedan stå still och göra något nytt. så vartannat moment typ ska de gå på konstiga saker, nästa stund gå bredvi doch inte röra... ena stunden kliva över en spånremsa och göra halt , nästa inte gå över spånen...

men somsagt, grymt stolt över Girasol idag, går på bete och antagligen övertrött (och därmed supertaggad och supertjock, det sistnämnda ska jag försöka gör anågot åt....)

 

Men vad misslyckades vi med då? vad gjorde att vi fick ett u och 100 extra straff istället förr 33 och en 2aplacering?.

jo ryggningen (rygga L. runt tunna) schabblade vi bort.... han var fortfarande taggad efter galoppen och hoppningen, taktad och drog mot utsläppet (inte för banan var inhägnad elel rså men väldigt stor och han kan bli lite osäker då o dras mot trygga transporten även om han tyckte det var superkul.. men iaf.. ryggningen fick han att gå uppåt... jag valde att avsbryta, klappa, lugna (sen gjorde vi den bättre men viste att mitt "avbrott och gå utanför mönstret" gav så mkt straff)

 

Lite surt eftersom han när vi tränat hemma blivit grym på att rygga mönster.. hästen som för några år sedan inte kunde backa ett enda steg varken med ryttare eller från marken, eller ens ut ur en transport.. backar i upp och nedförsbackar, rakt, i L, i cirkel, i 8a.. ja typ allt. men vist etat dte var ett moment där han kan stressa upp sig och gå uppåt och med tanke på allt annat som gick så jäkla bra är jag supernöjd!!!!

 

Casper var pigg o taggad som vanligt men de gjorde en bra ritt My & han

vändnin gi trångt utrymme (liten trekant osm sagt där man ej skulel tramp apå elel rutanför markering.

 

gå över upphöjda plastbommar som inte skulle rivas ner, båda klarade det felfritt

gå nära förbi skrämdelgrej, klarade båda

hoppa,

flytta saker

 

casper stressade dock upp sig och de missade en port, men ändå duktiga, i år hoppade han inte påå på vagnen/bryggan iaf ;-P. men var lite rädd för den så my fick ta till längdhopp o gymnastik

 

Så ännu ett genomfört distriktsmästerskap i bruksridning för oss fyra :)

 

Men härligast var att göra något!!! att komma iväg. träffa folk och se andra hästar. nästan alla är otroligt trevliga och glada och positiva till att vi kommer med två "utstickare" som inte ser ut som och beter sig som de andra, haha. bjude rpå lite show. skratt. och många kommentarer fick vi om hur fina och duktiga de är!!!

och dte är de!.

de klarade somsagt inte bara banan utanb även förfunktiponskontroll, då de ska kännas igenom, sadlas framför domare (som kontrollerar sadel och träns och så inga remmar på tränset är förhårt spända och så ingen har förlånga sporrar eller att ngn häst har märke efter det. borde vara sådana kontroller på alla tävlingar tycker jag!

och jag är allti dlik aimpad av min apollar att de int ebryr sig om att vartannan start är körekipage, dvs stor nordis eller ardenner som dundrar fram med stor körra efter siog.. rider fram tillsammans och dundrar ut i trav precis innan du ska in.

men somsagt. mina hästar var lugna och trygga där på tävlingsplatsen <3


 

hur jag mår nu efter ska jag inte gå in på.... tredan hunnit tuppa av o va medvetslös en gång (men hann iaf hem och in till sängen)

priset och straffet för att ha lite kul är hårt :(...

men det är det värt! iaf nångång om året såhär...

 

Lördagen den 31 maj 2014 kl. 21:57

öppet | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

..... uppdaterad

Jag vill skriva, men orkar inte. jag vill skriva, men inser att ingen vill läsa.

 

Positivt är dock framstegen som görs med ME-forskning och att politiker börjat vakna! Även om ett botemedel känns omöjligt långt borta så går det åt rätt håll. och hoppet är det sista som överger människan!


 

Igår en bra dag, älskade unghästen gjorde mig stolt <3. Snälla My hjälpte till och gjorde klart hagen som H tidigare i veckan gjort ett bra jobb med så vi kunde släppa över hästarna där:

 

Tänk vad mycket man kan göra för dem man älskar, så mycket man kan pressa sig, så mycket man kan stå ut med...

att fortsätta leva till exempel....

 

jag och katterna har flyttat ut till Hjärtsöla ett tag nu...

 "trånga djurtransporter" (fast de brukar oftats åka antingen i två burar eller får Lysa åka i koppel och djurbälte. men åkte med pappa ut och trång bil och katterna springe rfrivillig tin i samma bur så.. (och de får plats att ligga bredvid varandra... men dte är ju härligare att ligga i en hög på varandra tycker dock ofta)

Älskade djur, Lycko tro rhan är en hund, elle rom det är jag som tror att han är en hund, förotom att apportera så måst ehan hålla kopplet

och så har vi börjat med hoppträningen igen ;-), förösk att få slöfocken att röra lite på sig.


i övrigt

vila, sova, äta, vila sova, ta sprutor, droga mig med morfin, kämpa, andas, leva. sängläge.. timma in, timma ut...

 

Men imon gäller det.  åka på "årets enda aktivitet" för Girasol. Ska bli kul!

och vi ska göra vårt bästa- för det kan vara det sista vi gör

vi ska ge allt - om det så blir det sista vi gör.

 

fast egentligen, ska jag inte göra så mycket mer än bara sitta där och styra och hålla honom lugn och på jorden men hans självförtroende högt så han vågar och har kul! för då klarar vi allt! (men det kan vara nog så ansträngande att bara vara vaken och uppstigen. Men ibland måste man ta risken, ta baksmällan, ta konsekvensen. för att ha något kul att göra, nångång om året.

  

2013                                     2013                               2011?

 

DM i bruksridning.

Självklart ska My & Casper med också :)


 

Hitta lite foton på fåglar i kameran, minns inte när men måste varit nångång i början av veckan jag och elrullstolen tog med kameran på en tur.

 "tjuvnyp"

 

en annan dag... efter att jag varit modig och ringt massa telefonsamtal och besökt människor så försökt ejag fota en älg vi såg på vägen hem. men som, älgbilder var de rätt värdelösa, men vi kan ju låtsas att dte var björkar jag skull efota så är skymten av älg en liten bonus ;.)

 

en sista

 

Godnatt...

 

Fredagen den 30 maj 2014 kl. 14:50

öppet | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Torsdagen den 29 maj 2014 kl. 17:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

en fd stuga & komstad kvarn

Knatte och jag värmde upp kameran i onsdags och spanade in denna plats:

 välisolerat

 

Sen åkte fotogänget som avslutning till Komstad kvarn.

  Föregångaren till ikeakassar (hästfolk fattar)

 


 

bonusbild på Lycko

 

och kassa mobilbilder

Lycko & Lysa ute på innegården

 

och en trött Girasol med hängläpp <3. vänjer in dem på gräs, först en halvtimma, sen en timma... sen lite mer och lite mer. de går fortfarande i vinterhagen med dygnet runt, och får hö på kväll o morgon men äta gräs på dagen i fler o fler timmar. gör vad jag kan för att förhindra fång.  på tisdag släpps de väl  förhoppningsvis på helgrönt.

 

Söndagen den 25 maj 2014 kl. 08:55

öppet | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Söndagen den 25 maj 2014 kl. 08:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Fredagen den 23 maj 2014 kl. 12:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 16:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

övergiven stuga/kiosk

Tog med Knatte (Nytrimmad) på liten fotopromenad.

Har fotat denna innan, men man tager vad man haver. vill gå så mycket längre, vill fota så mycket mer. vet om fler, häftigare ställen. men dne dumma sjuka kroppen tyckte att till o med dett asom gränsar till vå rmark var förlångt. blä.

men men , kul att fota iaf.

 

Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 16:55

öppet | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Tisdagen den 20 maj 2014 kl. 13:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Foto

Söndags förmiddags kördes en liten omväg till Hjärtsöla och jag försökte fota. hade "bara" med min gamla utslitna trotjänare D90 med halvtrasigt fast 50 (men som när den sköter sig gör bra jobb, men har lite trasiga kontakter så blir lite tjaffs oss emellan ibland) och rätt kassa 18-55.

 

 en liten ekorre besökte (barn?)gravarna

 

 

Antar att de flesta ser var vi varit, och ni som känner till ovan och nästa nu vet att det är typ 100 meter ifrån varandra... om jag säger att vi lyckades köra vilse flera kilometer innan vi hittade! ;-P  (jag åkte förståss som passagerare). och därmed förstår nog de som känner mig att det var med snälla B.A. Jag var ute med. (fast hade lika väl kunnat vara med My för den delen också)

 

 

Kul att komma ut och fota lite :) var dock rätt trött och oengagerad. svimmade kvällen innan och var allmänt väck och mådde piss hela natten. 

 

Varje rörelse gör så jävla ont. Migränen, yrseln, är så "slö" och väck, som om jag vore helt nerdrogad, svårt att hålla isär dröm och verklighet. kroppen skriker efter att få lägga sig ner såfort jag reser mig upp. hjärtat slår mer dubbelslag, hårdare, svagare - på samma gång, och så svag, och ont-  lederna, tappar mer muskler vilket gör värken i leder o skelett värre. gör väl kroppen mer instabil... först ryggskott sen några dagar senare nacken som fick sig en smäll....

 

Menmen, ska avsluta positivt: har iaf världens underbaraste katter som troget håller mig sällskap <3 så tacksam att jag har dem! De betyder så mycket.

 

 

Måndagen den 19 maj 2014 kl. 23:34

öppet | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Måndagen den 19 maj 2014 kl. 14:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Foton och några öppna ord

*Sjukdomen gör mig svagare för varje månad, vecka, dag. och jag är rädd.

 

* Så mycket tankar och känslor, men orkar inte tala, orkar inte skriva. och jag vet att ingen (förlåt) få bryr sig. (tacksam för er!)

 

* Förmycket tankar läggs på vad andra tycker och tänker.. bara en sådan sak som att jag som oftast inte skriver något på facebook, blev "utmanad" att lägga ut ett vardagsfoto om dagen i fem dagar. förstå mi grätt. jag delar gärna med mig. och jag vet att det finns de som vill det (som avskyr "dom/oss" som sällan skriver något). Men största anledningen (efter brist på ork) att jag inte lägger ut något är för "veta bättre typerna", dedär perfekta som sitter och älskar att störa sig på, klaga på, snacka skit om, allt som alla andra skriver, bra just deras egna ord är de bra... och jag vet att vad jag än lägger ut, vad jag än skriver, så är det FEL.

 

*Hela veckan har minst 20h/dygn tillbringats i sängen. och jag hatar det. jag vill UT. Men jag orkar inte. kroppen orkar inte mer. pressar den lite ändå. behöver lite friskluft, och något positivt om dagen. punkt.

 

Att komma ut till Hjärtsöla, mötas av gnäggande hästar som möter mig  vid grinden, som tävlar om vem som ska få ner sitt huvud i grimman.

att klättra upp på rampen och hästen automatiskt ställer sig så nära som möjligt för att underlätta påstigningen.

sen bara rida lite, fram och tillbaka på gårdsplanen.. 5-10 minuter lycka. få rmig att stå ut resten av dygnets23h och 50 minuter.

utan utrustning på älskade Aurora.


 

*Behöver sådana stunder som kontrast till alla sömnlösa timmar i sängen när jag inte ens orkar vända mig om utan kraftansträgning. när tårarna rinner av smärta. av migränen, av att inte orka röra sig.

av ensamhet. av insikten.

när jag häromnatten ändå orkade ta upp mobilen, surfade runt och läste - forksningen i Norge på cansermedicinen som hjälpt ME-sjuka men som kräver en forskning till. inte ens börjat.. saknas fortfarande pengar.

det är bara en bråkdel av pengar som årligen läggs på andra forskningar. (att det ÄR skadligt att röka.. att det ÄR nyttigt att äta ett äpple, att män mår bra av att diska... och på alla andra sjukdomar.. MS får 30 ggr mer!)

Känslan av hopplöshet.

Av att veta att omgivning och samhälle tycker man är värdelös.

Och jag vill INTE leva såhär!

Försöker komma på lösningar... Det enda jag kommit på är, om jag dör, så kanske iaf lite anhöriga och så istället för blommor skänker pengar till forskningen... och min kropp kan gå till forskning, forkning om ME (i andra länder där forskare fått undersöka ME-sjuka som dötts kroppar har flera stora avvikelser och skador hittats) Det enda jag känner jag skulle kunna bidra med.

För det handlar inte om mig att jag försöker sprida om sjukdomen, det handlar om alla andra! om alla förtvivlade föräldrar till små barn som drabbats.. 7åringar som inte tagit sig ur sängen på flera år.. 11åringar som mist hela sin barndom... (och framtid om inte forskningen sätter fart). Det handlar om att jag inte vill att fler ska behöva dö, eller ge upp och dö. Tillräckligt många har redan dött.

i onödan. För det FINNS MEDICIN! som med största sannolikhet hjälper 8 av 10! Medicinen är redan godkänd till flera andra liknande sjukdomar. det har redan gjorts forksningar där. Men det måst egenomföras ännu en forskning på just ME- sjuka för att den ska få användas till oss.

 

*Min tanke var ju att jag i måndags när det var internationella ME-dagen (niagarafallet och flera stora byggnader i japan, England, usa, Irland mm färgades blått för at uppmärksamma det.

men jag tänkte skriva något... men orkade inte... så fick bli lite halvt i detta inlägg istället...

iaf. om någon vill bidra så kan man antingen göra det via  riksföreningen: RME

http://rme.nu/ 

eller köpa armband av denna tjej

http://mittlivmedme.blogg.se/category/armband.html


 

Aja ska sluta skriva, säkert fel ord, för jag är fel person som skriver...


 

Häromdagen orkade jag iaf plocka ut lite foton från förra och förförra veckan. men oredigerat. senaste veckan har jag inte orkat ta upp varken kamera eller dator...

 

"förr oss som tillbringade förmånga timmar här, istället för o klassrummet"

"för oss som tog vårat första bloss i detta hus, eller fick vår första kyss"

fortfarande i Bodafors.

en annan plats

 

Någongång förra helgen, mellan regnskurarna. blötlerig hästrygg. därav täcke istället för sadel ;-). Jag och älskade Girasol <3. Foto: My

 

Avslutningsvis två foton på min knubbis och hans stil....

 (det är inte magen utan han sitter snett, så riktigt så tjock är han tack och lov inte)

men tung.

i måndags kväll skulle jag lyfta honom. det högg till.. ryggskott.... hade tack o lov tid hos sjukgymnasten på tisdagen som konstaterade att det var ryggskott. fredag idag fortfarande svullen. fast jag skrattar mest åt hur dum jag ser ut när jag reser mig o sätter mig, haha. lite extra smärta är bara som en droppe i havet. och har ju ändå paraflex i dosetten som tas dagligen. och var uppe på Girasols rygg på tisdagen (tacksam för mjuk spanjor sådana dagar).

Mest bara pinsamt när nån frågar vad jag gjort o jag måste svara "lyft min katt" <3.


 

Aja, hoppas, tror och satsar på att helgen ska bli bättre än veckan som varit :).

med tio tabletter och spruta i magen, frukost och kaffe så har jag tagit mig ur sängen iaf! :)

 

Fredagen den 16 maj 2014 kl. 10:38

öppet | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Sjukare, Svagare, Ondare. Ensammare.

 

Onsdagen den 14 maj 2014 kl. 23:29

öppet | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

12/5 internationella ME-dagen. jag skulle skrivit ett inlägg om det, och skänkt pengar till forskning men orkar inte skriva, tänka eller ens hämta datorn 3m från sängen. Jag tar mig inte ur sängen...

 

Måndagen den 12 maj 2014 kl. 22:39

öppet | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Fredagen den 9 maj 2014 kl. 23:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Give ME hope...

 

Fredagen den 9 maj 2014 kl. 23:09

öppet | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Fredagen den 9 maj 2014 kl. 12:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Torsdagen den 8 maj 2014 kl. 22:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fotoinlägg, övergivet...

Jag & My pratade senast i helgen om hur mkt vi vill åka iväg och fota övergivna hus och byggnader... sådant där man drömt om i många år men som aldrig blir av...  (eller nåt har man ju hittat) + antingen svårt att hitta eller så är det så känt så det inte är kul...

 

Men ja man kan ju värma upp och börja med att fota det som finns, förutom på sin egna mark så även 10 meter utanför....

Det gäller att öppna ögonen och se fotomöjligheten, se dte vackra:

Har alltid (ja i 10 år!!!) tänkt att det måste vara tomt...

och ingen har nog satt sin fot där sålänge vi bott här. marken hade vuxit högre upp så gick inte öppna dörrarna...

Jag behövde fota... och orkade inte gå längre

så såg dörrarna som fotomotiv

men nyfikenheten tog över

och det fanns sätt att ta sig in...

 

Bortsett från obehagen av all spindelnät, det kolsvarta mörkret, och känslan av att det när som helst skulle komma fram en grävling eller något och attackera (något större djur hade grävt gång in under dörren, var ju bara jordgolv därinne) (eller möta markägare..) så var jag lycklig och lyrisk - massor av gammalt, rostigt och trasigt att fota

(lyckades få upp ngt fönster och så och få in lite ljus, men måste ge cred åt min kamera. iso 2000 löste mörkret rätt bra:

 

Fast jag vill hitta och fota annat, häftigare, större, bättre...

(tips mottages tacksamt om någon vet om något i trakten)


 

Lite annat

 

Funderar på att ha fotoinlägg som dessa öppna...

 

Tisdagen den 6 maj 2014 kl. 17:25

öppet | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 Lösenordskyddat inlägg

Detta blogginlägg är publicerat under kategorin "Allmänt", som är skyddad med ett lösenord. Ange korrekt lösenord i fältet nedan och klicka på "OK".

Tisdagen den 6 maj 2014 kl. 15:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Utställning

utställningen under Bredaryds kulturdag gick bra. sjukt trött och ont efteråt, trots att jag mest bara satt på en stol, menmen. Var iaf kul och massor av folk. och hur många som helst som var imponerade (mest av att det är tryckt på udda material så int emin förtjänst ;-P...).

Dagens roligaste var att se alla som först blir jätteimpade av dedär som står i fönstret på frostad plexiglas så det lyser igenom. och sen bara "måste" testa att lyfta upp de andra på plexiglas och hålla upp mot fönstret

 (de är mkt bättre IRL)

men så långt ganska logiskt tänkt..

Men när de sedan tar en av plåt-tavlorna och håller mot fönstret för att se om det lyser igenom...

och det stod i programbladet att allt mitt var oredigerade FOTOGRAFIER och hade ju med tre foton från vikskvarn (de ovan och en liknande den blå, lite närmre och på plåt) men iaf komme ren farbror fram och frågar "Finns vikskvarn på riktigt?" funderade på att svara att det inte gjorde dte utan bara var mitt fantasiland där jag brukar sitta på ett moln och dingla med benen. Nejdå jag kan ngo fatta hur han tänkte.

 

svårare att förstå de som går fram och ska skrapa med naglar på tavlorna.. liksom se om trycket sitter kvar. Nu gör det det det. men ändå? Tänk om det inte gjort det och tänk då om jag hade priser som de andra som hade en nolla extra efter priset..


 

Menmen var iaf en bra dag.

har endel plåt-tavlor över om någon skulle vilja köpa (150:- för de i A4, 200 för kvadratiska 30*30 och 250 för A3)

 30*30.

kassa mobilbilder men här syns några till, förutom de som syns ovan)

 A3, A3(såld) och 30*30. resten ovan är A4.

kommer dock få printa extra kopior i plexi så kan fixa sådana också.

 

 

Tisdagen den 6 maj 2014 kl. 15:08

öppet | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Myalgisk Encefalomyelit

Har låst privata bloggen. Men vissa saker tänker jag fortsätta dela med mig av. oavsett vad folk tycker om det.

För kunskapen behöver spridas. Alltför många, alltför unga har redan dött. Jag vill inte mista fler ME-kämpar. jag vill inte att fler, framför allt barn ska behöva förlora sina liv i denna sjukdom. Barn ska vara ute och leka, inte ligga i sjukhussängar, eller egna sängar heller för den delen dygnet runt. år efter år.

 

Länken som efterfrågades av någon utan vare sig facebook eller riktig mail ;-)

http://mittlivmedme.blogg.se/2013/december/adrenalinpaslag-hos-me-patienter-och-hur-du-kan-hjalpa.html 

(samma sida/bloggare som gör armbanden)

 

Lite foton, tagna från https://www.facebook.com/may12th.awareness?ref=profile#!/may12th.awareness/photos_stream

 

 

12 maj är det internationella ME-dagen

Förra året färgades hela niagarafallet blått - För att uppmärksamma det

liksom massa byggnader i japan, canada, usa.

Fler och fler länder forksar, fler och fler avvikelser hittas hos Me-sjuka. med hjärtat, blodflödet, blodflödet i hjärnan, det neurologiska, det autoimmuna. i musklerna, i cellerna.

i norge forskar man på botemedel.

 

i sverige säger läkarna "ME?- vad är det?"

och om de har hört talas omd et har de blandat ihop det med andra sjukdomar.


 

 Egna foton

    

  

 

  

 

 

Torsdagen den 1 maj 2014 kl. 10:31

öppet | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

häst

låst

öppet

Arkiv

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.