Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  HAR STARTAT EN NY/ANNAN BLOGG/HEMSIDA. VILL DU HA ADRESSEN? fråga om det (SMS eller mail: joizmeds@hotmail.com )

Hästtankar

Dagens besvikelser var att pizzeriorna var stängda idag på midsommarafton.. jag som tänkte få äta gott och äta mig mätt en sånhär dag... menmen fick bli ris och stekt ägg.

 

var bjuden av fin vän att fira midsommar, men valde att stanna ensam i hjärtsöla. eller jag valde inte. för jag vill så mycket mer än dethär. men min kropp som jag är fånge i tvingades mig till sängläge hela eftermiddagen :(. Men jag vet att jag inte är ensam, så många fler ME-sjuka som tillbringar all sin tid där. jag har ändå så pass tur att jag har lite ork och stunder på dagen jag kan ta mig ur sängen.

 

Så dagens positiva är mysig förmiddagstunder med My & hästarna <3.

 

Älskade Grå fick ett nytt "bettlöst huvudlag"  mer komplicerat än såhär behöver det inte vara.

 

 (har dock snurrat lite där.)

och tanken är att göra någon snygg nosdel, men inte kommit sålångt.

är nosgrimman från ett billigt 50:- träns jag hittade, klippte bort och bytte pannbandet och använde som vardagsträns för att slippa spänna och knäppa några spännen (dumma fingrar vill inte, så gäller hitta lösningar istället för att fastna i problemen)

  (gammal bild men tränset)

om någon tror att det trycker bakom öronen och att man måste ha anatomiskt format alá 10cm brett kan jag säg att eftersom det inte är någon hävstång på detdär bettlösa eller på ett vanligt tränsbett. så blir det ingen tryck i nacken när man tar i tyglarna. tvärt om så släpper nackstycket från nacken då! suprice!

(och största nerven sitter 5-10cm bakom öronen, dvs just där sådana där specialträns ligger och trycker, "hästen går så bra och böjer på huvudet" konstigt,  tryck med fingrarna där så ska du se hästen sänker ner huvudet)

 

nu blir jag väl hatat för dedär raderna. menmen. finns säkert kanske de som behöver och trivs i sådana träns. och de som vet vad de gör när de sätter på sådana (vissa är mer sunda, andra bara skrämmande). men blir lite trött av hur allt o alla utan att själv tänka efter, tror att diverse specialbett och specialnosgrimmor kan lösa alla deras ridproblem... hästen är stark- betsla upp med starkare, hästen gapar- spänna åt med inte bara en utan två-tre (special)nosgrimmor. och hjälper inte det slängs det på inspännngstyglar. (jag är inte mot nosgrimmor såvida de är löst spända och inte spänns åt för att maskera problem, inte heller alla andra bett än tränsbett. och brukar säga "Det är inte VAD man använder som avgör om det är bra eller dåligt utan HUR det används", men jag börjar bli mörkrädd när jag går i hästaffärerna och ser "senaste nytt" med kedjor och trippelnosgrimmor. specialträns som inte ska trycka någonstans men som måste spännas stenhårt för att sitta där det ska sitta, och hör hur "tränare" tipsar om sten/grus under hårt spända nosgrimmor. hästaffären charlies säljer hobbels (kedja och grejer som man binder ihop benen på hästar med) som personalen tipsar som "jättebra för hästar som inte står still i transporten", den person som binder ihop hästens ben i en transport kan aldrig själv försökt stå o hålla balansen i en hästtransport )

 

jag brukar inte lägga mig i eller bry mig vad andra rider med eller gör. men blir somsagt rädd när jag ser allt som säljs och alla metoder som anvä'nds för att "snabbt lösa problem". Hur hästar blir alltmer tävlingsmaskiner som bara ska o måste prestera.

ordet horsemanchip verkar inte längre ingå i grönt kort, och att hästen är ett levande djur verkar många ha glömt bort.


  

  

  


 

iaf Girasol trivdes på detdär bettlösa och fick gå på gårdsplanen, lite lösgörande bara, skänkelvikningar, öppna, sluta, han är så härlig och trevlig att rida barbacka och bettlös på nu <3

 

nu återgå till sängen...

 

Fredagen den 20 juni 2014 kl. 22:28

öppet | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

häst

låst

öppet

Arkiv

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.