Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

  HAR STARTAT EN NY/ANNAN BLOGG/HEMSIDA. VILL DU HA ADRESSEN? fråga om det (SMS eller mail: joizmeds@hotmail.com )

Hästarna och lite öppna ord

Börjar positivt med de positiva stunderna från senaste veckan, älskade älskade hästar.

från grimma till kandar till halsring.

och ett miklem med novabett (mjukt silikonbett)

Jag och aurora

Sen testade My att rida Aurora :)

och My har förståss ridit  Casper

testar miklemet som bettlöst

 

 

Girasol och jag... lallar mest runt...

...barbacka i grimma

 

fast någon gång måste man ju klä upp sig... och har ett nytt rundsytt lackat kandar köpts in av My måste det ju testas som kandar en gång innan det plockas isär som träns.

fast när vi är ensamma utan någon kamera kan vi se ut såhär..... rustar oss för skrittur bland alla bromsar och flugor

 

en mobilkamera förevigade dock detta.

 

men bästa och underbaraste stunden senaste veckan var några minuter på Aurora någon dag. utan sadel, utan träns. sol, värme och underbar friihetskänsla.

Älskade underbara häst! <3

Hästar!

 

åhh vad jag älskar dem! De ger så mycket lycka, att få känna sig stark för några minuter, när man får låna deras styrka, deras kropp, deras fart, deras kropp.


Nu negativt så ni som inte vill läsa det kan sluta läsa nu.

 

* Fiomp är halt sen över en månad tillbaka typ, trots flera hovslagarbesök, olika hovslagare + tagit ut veterinär är hon inte frisk.. jag är bara fattigare.... troligen hovböld vilket ofta är det man hoppas på, o det var det, för vi befarade o behandlade henne för fång! men hovbölden bromsades då och bröt aldrig riktigt ut.. så vi väntar.... o avvaktar och lider av och med henne att se henne halta runt.

 

* Igår höll jag på att förlora min älskade Lycko <3. blev dålig i förrgårkväll... spydde och spydde, morgonen därpå jättedålig så stannade hemma och övervakade, sputade in vatten i munnen, föröskte tvångsmata och ring v eterinärer, varpå typ alla tagit semester o ville kunde inte åka in "utan att ha avaktat ett dygn", men han var så svag, så dålig. bara låg... befarade att han svalt något som fastnad o att röntgen och operation var ett faktum... redan ringt runt utan svar från veterinärer o började planera att ringa Jönköpings stora klinik efter att ha försökt få honom bättre timma efter timma.... helvetes långa timmar var det.. men så började han bli bättre, och på kvällen glufsade han i sig sin mat o snodde Lysas mat också, så allt precis som vanligt.

Men minnerna av hur

jag fick sitta och se min älskade Gollumma avlivas och dö för bara några månader sedan gjorde ont.

För andra kanske "bara en katt", men djuren är för mig mer än "bara ett djur" de är min familj, mitt allt!!!!

jag är fullt medveten om att jag kompenserar pojkvän och egna barn med att ha djur.

men jag gör hellre det och njuter och älskar det jag har än att må dåligt över vad jag inte kan få. (nej kan jag inte få barn vill jag inte ha pojkvän heller. och skulle inte orka förhållande nu som sjuk ändå).

Så jag var så rädd att förlora honom. Men han är tack o lov bättre nu. Älskade knaskatt

bilden är dock från helgen när vi var i hjärtsöla, då var han fortfarande frisk.... ja hur "frisk" han nu är i vanliga fall ;-P

 

*Inte bara några av djuren som varit dåliga.... För några kvällar sedan var det dags igen... svimningar, medvetslöshet och kramper.... söndertuggad och blodig på insidan av kinderna.... måste varit medvetslös ett par timmar minst...

Smärtor, migrän, ögon som ser sämre och sämre för varje vecka. kroppsfunktioner som blir sämre och sämre.... att andas och att svälja dryck o mat är svårt nog.

Så jävla sjukt trött (alltså obeskrivligt trött, 10 gånger värre än jag någonsin kände som frisk) och svag, orkar inte vara vaken, orkar inte titta.. men kan inte somna!. 20h/dygn i snitt är ett rent helvete.

Men jag har sällskap av de bästa

 

och underbara minnen från de bättre stunderna.

  

Utan dedär stunderna skulle jag inte leva en minut till. punkt. den jävla sjukdomen ska inte få ta det ifrån mig. jag vet vad jag riskerar men det jag gör. men jag överlever inte utan det. jag tänker leva såhär. och den dag det rasar, hoppas jag att botemedlet eller iaf fungerande medicin är närmre än vad det är nu.

Varför kan inte forskning gå snabbare?

vi har redan forskning och studier som bevisar skador i ME-sjukas kroppar, både i autoimmuna systemet, neurologiska skador, i hjärnan. blodflödet, hjärtat. i mitokondrierna i musklerna, musklernas syresättning mm mm. och för att inte tala om vad de hittat i de ME-sjukas kroppar som obducerats.

Vi har till o med forskning som visat att 8 av 10 blir betydligt friskare av rituximab (cancermedicin, men som används(!!!!) vid andra autoimmuna och liknande sjukdomar!).

men ändå får vi inte meidicinen, för de kräver fler studier... och de tar sån jävla tid.... och kostar.

och jag försöker vara positiv och tänka "om tio år kan vi få medicin".

Men det är svårt när varje dygn känns som en omöjlig kamp, när varje timma består av smärta och plågor.. När jag riskerar hjärtstopp och och andra konsekvenser av att redan som ung dagligen proppa i kroppen morfin för att orka stå ut, orka överleva orka komma ur sängen, när det stackars hjärtat tvingas slå dubbelslag och ligga på över 100 i vilopuls o sitt konstiga desperata försök att lyckas pumpa ut den lilla mängd blod den har i kroppen, när jag experimenterar o stoppar i mig betablockerare för att låta hjärtat vila o slå lugnare men också sänker blodtrycket..  

när livet passerar förbi, liksom ska jag orka leva såhär till jag är 37????? och är det värt det? 

 

jag antar det.

 

för vet ni?

 

om 10 år är Aurora "bara" 16, och försiktigt tagen nu, fäö att vara i sina bästa år då!

och jävla vad vi ska ta igen allt och äga på färltävlandsbanorna då!

 

 

Onsdagen den 9 juli 2014 kl. 23:48

öppet | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

häst

låst

öppet

Arkiv

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.